През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от

...
През следващото денонощие облачността ще остане значителна. Ще има валежи от
Коментари Харесай

Ето какво ще бъде времето днес

През идващото денонощие облачността ще остане забележителна. Ще има валежи от дъжд, на повече места след обяд в Югозападна България, където ще са съпроводени с гръмотевици и ще са краткотрайно интензивни, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток.

Минималните температури ще са сред 8° и 13°, в София - към 10°, оптималните - най-вече сред 17° и 22°, в София - към 19°. Атмосферното налягане ще се намалява и ще е по-ниско от междинното за месец май.

За през днешния ден синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология са обявили жълт код за значителни валежи в две области на страната - Благоевград и Кюстендил.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, тук-там ще има превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан северен вятър. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е към 14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна. Ще има превалявания от дъжд, над към 2500 метра - от сняг. На повече места ще са преваляванията след обяд в масивите в Югозападна България, където ще са краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър със западна съставния елемент. Максималната температура на 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 6°.



В петък облачността ще бъде забележителна, от запад на изток в по-голямата част от страната ще има превалявания от дъжд, тук-там ще са краткотрайно интензивни, обилни по количество, с гръмотевици. С насочване напразно от северозапад, дневните температури ще се намалят с 2-3 градуса.

В събота ще се задържи облачно, с превалявания, само че към този момент по-слаби, а след обяд в множеството региони ще спрат. Вятърът още веднъж ще се обърне от североизток и ще бъде слаб.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР